Kuruluşundan itibaren 'Çevre Dostu Üretim Teknolojileri'ni kullanarak üretim yapan FIRAT PLASTİK, çevre sağlığına olan duyarlılığını, 2002 yılında kurduğu Çevre Yönetim Sistemi ile kanıtlamakta ve bu alanı bir "Yönetim Penceresi" olarak görmektedir.
2003 yılında SGS firmasından, TS EN ISO 14001:2004 'Çevre Yönetim Sistemi' belgesini alan FIRAT PLASTİK, bu şekilde çevre sağlığına olan hassasiyetini ulusal ve uluslararası ortamda da onaylatmıştır.
FIRAT PLASTİK, bünyesinde hayata geçirdiği çevre bilincini, yalnızca kendi sınırları içerisinde tutmayıp, bu bilinci bir çevre politikası haline getirerek komşuları, tedarikçileri ve müşterileri ile de paylaşmaktadır. Özellikle kullanıcılarına yönelik düzenlediği yurt içi ve yurt dışı seminerlerinde çevre sorunlarına yönelik yaptığı çalışmaları, çevre sağlığına verilmesi gereken önemi, öncelikle iş ortakları ile paylaşmaktadır.
FIRAT PLASTİK ürünlerinin %95'i geri dönüşümlü (tekrar işlenebilen) maddelerden oluşmaktadır. Atık olarak adlandırılan ve tekrar işlenemeyen ürünlerini ve evsel olmayan çöplerini ise, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan lisanslı 'Bertaraf Tesisleri'ne göndermekte ve geri dönüşüm işlemini o tesislerde gerçekleştirmektedir.
Çevre mühendislerimizce oluşturulan Çevre Grubu tarafından hazırlanan Çevre Yönetim Programları ve Çevre Sağlığını Korumaya Yönelik Projeler FIRAT Plastik bünyesinde hayata geçirilmektedir.
Tüm ulusal ve uluslararası Çevre Mevzuatı Direktiflerine ve Çevre Yönetmeliklerine uyacağını taahhüt eden FIRAT PLASTİK, tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirerek, yasal değerlendirme raporlarını da ilgili bakanlığa beyan etmektedir
2006 yılında hazırladığı çevre projesi ile ISO ('İstanbul Sanayi Odası) tarafından 'Çevre Teşvik Ödülü'ne lâyık görülen FIRAT PLASTİK, gerçekleştirdiği tüm yatırımlarında, her zaman çevre sağlığına verdiği önemi ön planda tutmakta ve bu konuya gereken duyarlılığı göstermektedir.
FIRAT PLASTİK, tüm faaliyetlerini kapsayan ve ISO 14001 standardı gereklerini karşılayan bir Çevre Yönetim Sistemi kurmuştur ve işletmektedir. Çevre unsurlarının değerlendirilmesi sonucu çevre riski yüksek görülen konuları bu sistem içerisinde yönetmektedir.